Benvolguts,
Novament ha arribat l’hora de lliurar el distintiu Km0-Slow Food als restaurants de Catalunya que han apostat pels aliments ecològics i de proximitat. Ens plau informar-vos que enguany l’acte de lliurament de plaques tindrà lloc el proper dilluns 12 de març de 2018 al Sindicat de Cervera, i us convidem a participar-hi.
El projecte dels Restaurants Km0 de Slow Food neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països.
Aquest acte es planteja com un reconeixement als restaurants que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Alhora, pretén ser també un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia Slow Food.
La jornada s’iniciarà amb el ja habitual Mercat de la Terra, que estarà actiu des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i que comptarà amb més de 40 petits productors vinculats al moviment Slow Food. Enguany, com a novetat, es realitzaran showcookings a càrrec de col·lectius de cuina de les Terres de Lleida (Noguera Cuina, la Xicoia i All Cuiners), paral·lelament a aquest mercat.
La presentació de l’acte del lliurament dels distintius als cuiners anirà a càrrec d’en Pep Palau, reconegut gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic i en Josep LLadonosa, cuiner català i reconegut xef, que ha fet una gran tasca de recerca sobre la cultura del menjar. Enguany farem la tercera entrega de cargols Slow Food a productors compromesos amb Slow Food.
Tot seguit, els productors de les Terres de Lleida presents al Mercat de la Terra oferiran un vermut, que permetrà fer degustacions dels seus productes, ja siguin sols o bé combinats entre ells; alhora que es podrà escoltar un recital de Cançons de Tros.
A les dues del migdia es realitzarà el dinar Street Food, que consistirà en un menú degustació dissenyat i cuinat pels vuit restaurants del convivium d’Slow Food de les Terres de Lleida, oferint d’aquesta manera una proposta culinària que posa en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.
Finalment, i per acabar la jornada de celebració, hi haurà un Concert de Corrandes amb Son Corrandes.
L’acte compta amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra i la Diputació de Lleida, i amb el suport organitzatiu de Raiels.

Què és un restaurant Km0 de Slow Food

Balears, Catalunya Central, Empordà,
Garraf, Terres de Lleida, Maresme,
País Català, Pirineus, Tarraco, Vallès,
Váquez Montalbán Barcelona

Doncs que en el nostre restaurant es cuinen plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, emprem aliments de temporada, evitem l’ús de transgènics, recuperem productes de l’Arca del Gust i dels Baluards de Slow Food i cuinem peix capturat de forma sostenible.

Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina.

Per a més informació sobre Km0-Slow Food: www.slowfoodcatalunya.cat

Es prega confirmar assistència per a poder preparar acreditació de premsa.

Envieu les vostres dades al contacte de premsa:

Secretaria Tècnica. Núria Serena
coordinadora@km0slowfood.cat
669454561

RESTAURANTS CATALANS KM0-SLOW FOOD 2018

Nota: els restaurants indicats amb l’asterisc (*), són els nous restaurants del 2018.

Balears :
Sílvia Anglada ES TAST DE NA SÍLVIA Ciutadella

Catalunya Central:
Carme Clotet NIU NOU Bagà
Ignasi Camps CA L’IGNASI Cantonigros
Marcel Cardona CAL FUSTER Serrateix

Empordà:
Carles Fabregó.ANTAVIANA Figueres
Damià Rafecas Martínez VICUS Pals
Martí Rosàs CA LA MARIA Llagostera
Òscar Bigas INTEGRAL Figueres
Quim Casellas CASAMAR Llafranc
Carme Picas. El Ginjoler. Sant Feliu de Guíxols*
Daniel Nieto MARÍTIM Tossa de Mar*
Iolanda Bustos LA CALÈNDULA Regencós*
Lola Puig CA LA LOLA Ullastret*

Garraf:
Francesc Rafecas LA NANSA Sitges

Lleida:
Aleix Aytes CAFÈ PESSETS Sort
David Peral ESPAI DE TAST MAS D’EROLES Adrall
Enric Millà EL DIEN Vallfogona de Balaguer
Mercè Camins CASA MERCÈ Fontdepou
Ramon Gaspà LO PONS Ponts
Sergi Ortiz L’ANTIC FORN Cervera
Jordi Poch LA BAULA ATENEU COOPERATIU Lleida*

Maresme :
Jordi Fontdeglòria LASAL DEL VARADOR Mataró
Luca Marongiu Gonzalo Rivière ELS GARROFERS Alella

País Català:
Aurélia Mari VIA DEL VI Perpinyà
Victoria Robinson. LA CUISINE-COMPTOIR. Collioure*

Pirineus:
Joan Luque EL CELLER DELS JOGLARS Montardit
Manel Jubete LA BORDA DEL RECTOR Incles Andorra

Tarraco:
David Amorós LOLA BISTRO Altafulla
Joan Amaré AMARÉ RESTAURANT Roquetes
Ramón Martí EL LLAGUT Tarragona
Vicent Guimera L’ANTIC MOLÍ Ulldecona
Xavier Fabra QUINTAFORCA Nulles
Davide Poso EQUILICUÀ. Valls*
Mercè Prado i Manel Morell CASA GALLAU. Cambrils*
Montse Queralt MASPUBILLS RESTAURANT ECOLÒGIC. Vinyols i els Arcs*

Vallès:
Bouchra Bendach TARAMBANA Cardedeu
Ignasi Martínez EL BELLVER Tagamanent
Isaac Gómez CAPICUA Cerdanyola del Vallès
Jordi Bonet ESBIOESFERA Cardedeu
Josep Comas Porto EL JARDÍ Parets del Vallès
Stephanie Calderon ARTESANAL Granollers*

Vázquez Montalbán BCN:
Francesc Armengol CA N’ARMENGOL Sta Coloma de Gramanet
Gerard Sans EL MERCADER DE L´EIXAMPLE Barcelona
German Lérida EL FILETE RUSO Barcelona
Jordi Limón SOMORROSTRO Barcelona
Jordi Limón REBELOT Barcelona
Nabil Benhammou MONTIEL Barcelona
Sergio Gil BODEGA LA PENINSULAR Barcelona
Francesc Armengol CA N’ARMENGOL Sta Coloma de Gramanet

1 Menjador escolar
Marc Esteve ST PAUL’S SCHOOL