Marta

Soc la Marta i soc la propietària del restaurant. Per situacions inesperades de la vida, venint del món del lleure i l’esquí, m’ha tocat engegar un restaurant. La meva única pràctica dins del món de la restauració era a sala, així que amb l’ajuda d’amics professionals en el sector he engegat aquest projecte basant-me sobretot en donar sortida al producte de la zona. Amb els anys i amb l’ajuda dels cuiners/es que van passant per la cuina de l’ERA, vaig guanyant experiència en el món de la cuina. Des de fa un parell d’anys treballem conjuntament amb el Jordi Petit, ell portava 5 anys treballant en el sector com ajudant de cuina i des de fa mig any porta la cuina de l’ERA. Junts procurem donar a conèixer el producte del territori en cadascun dels nostres plats.

l’ERA

Carrer Major, 7

Barruera 25527  (La Vall de Boí)

Telf: 686521268

lera@restaurantlera.com

@lerabarruera

www.restaurantlera.com

Dijous, divendres i dilluns: 20h a 22.30h

Dissabte i diumenge: 13h a 15.30h – 20h a 22.30h

Estiu: obert cada dia menys dimarts per dinar i sopar

Preu 20€-30€ persona

Situat al cor de Barruera, l’Era manté l’essència del passat, viu amb força i treball el present i afronta el futur amb un somriure de benvinguda. La nostra cuina és senzilla per tal que la gent pugui apreciar la qualitat dels nostres productes de la zona, aquells dels que se n’ha pogut preservar l’amor en la seva criança, com la vedella. La tradició en l’elaboració d’embotits o formatges artesans, sense descuidar altres opcions com la cuina vegana o vegetariana, la nostra proposta culinària transita per un dels entorns més privilegiats del nostre país, la Vall de Boí.

Espai l’ERA va néixer com un espai comunitari en una antiga era de poble, conservant l’essència de les eres de muntanya, que eren punts de trobada i celebració entre els veïns després de les jornades al camp. Inicialment funcionava com a restaurant, bar i discoteca, esdevenint un referent social i cultural a la Vall de Boí, on s’organitzaven esdeveniments i festes amb la música com a protagonista. El 2015, Espai l’ERA va tancar per a reinventar-se, reobrint el 2016 sota el nom de Restaurant l’Era, amb un enfocament gastronòmic que se centrava en la cuina de proximitat i productes ecològics, allunyant-se de la faceta de bar i discoteca.

Restaurant l’Era manté l’esperit d’honorar la cuina de muntanya i les arrels catalanes en un entorn acollidor i autèntic, on cada plat representa la història de la Vall de Boí. Destaquen les carns de muntanya, les hamburgueses amb carn local i els embotits i formatges artesanals, tots provinents de petits productors locals. El restaurant també acull actes culturals i concerts, mantenint la tradició de suport a la cultura i als artesans de la zona. D’aquesta manera, l’Era es consolida com un espai emblemàtic que connecta gastronomia, tradició i cultura, en harmonia amb la natura i les muntanyes del Pirineu.